Izračun avtomobilskega zavarovanja

Na strani Avtomobilskazavarovanja.si smo za vas pripravili tudi informativni izračun avtomobilskega zavarovanja, ki ga lahko izpolnite spodaj.

Izračun za AO zavarovanje

Pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti je najpomembnejši podatek za izračun avtomobilskega zavarovanja število kilovatov in bonus, ki ga imate. Pri izpolnjevanju izpolnite bonus, ki ga imate na obstoječi polici, mi pa vam bomo pri informativnem izračun upoštevali že novi premijski razred. Pri vas pri AO napredujete kar za 10% na leto.

Izračun za kasko zavarovanje

Če želite tudi kasko zavarovanje, lahko za njega izpolnite podatke v drugem koraku informativnega izračuna. Vse podatke najdete na svoji stari polici in v primeru, če želite enako kasko zavarovanje, jih samo prepišete.

Če imate drugačne želje, pač izpolnite kakšno kasko zavarovanje želite. Na koncu izračun najdete tudi opombe, kjer lahko dodate posebne želje ali postavite vprašanja.

   Vpišite podatke o avtomobilu

   Znamka, tip in model avta (obvezno) - Prosimo, čim bolj natančno:

   Moč motorja v KW in leto izdelave avtomobila (obvezno)

   Pri kateri zavarovalnici imate trenutno zavarovanje? (obvezno)

   Za nadaljevanje pritisnite gumb Naprej.

   Obvezno AO zavarovanje (obvezno) - Označite premijski razred (bonus)
   na obstoječi polici in ali želite zavarovanje voznika AO+

   Želite polni ali delni kasko? - Izberite željena kritja iz seznama.

   Datum vašega rojstva (obvezno)

   Kdaj vam poteče zavarovanje za ta avto?

   Za nadaljevanje pritisnite gumb Naprej.

   Vaše ime in priimek (obvezno) ter e-mail naslov (obvezno)

   Telefonska številka in številka pošte vašega prebivališča. (obvezno)

   Opombe - nam želite še kaj sporočiti?

   Preverite podatke in pritisnite Pošlji.

   novosti in akcije o zavarovanjih za cenejše zavarovanje na email (max. 1x na mesec, enostavna odjava)

   Informativni izračun avtomobilskega zavarovanja

   Na ceno za avtomobilsko zavarovanje vplivajo različni faktorji. Tako se cena za obvezno avtomobilsko zavarovanje izračuna drugače, kot cena za kasko zavarovanje. Za izračun avtomobilskega zavarovanja AO je potrebno vedeti moč motorja v kw.

   V kolikor nam ta podatek ni poznan ali nismo prepričani, ga lahko vedno poiščemo v prometnem dovoljenju ali homologaciji vozila. Avtomobile tako razvrstimo v različne razrede glede na moč motorja in cena za obvezno zavarovanje se določi glede na to, v kateri razred sodi avto.

   Za izračun kasko zavarovanja pa moramo vedeti vrednost novega avtomobila. Cena za kasko se vedno izračuna glede na vrednost novega avtomobila, kljub temu, da je avto po nekaj letih lahko izgubil že veliko svoje vrednosti.

   Če je avto starejši, se pri informativnem izračunu tudi upošteva starejši letnik in se na podlagi tega pridobi nekaj dodatnega popusta, kar zniža ceno, informativni izračun za avtomobilsko zavarovanje pa je zaradi tega nižji.

   Tudi preko naše spletne strani si lahko naročite informativni izračun za zavarovanje avta. To storite tako, da na prvi strani izpolnite obrazec s katerim nam pošljete informativne podatke za izračun, mi pa vam ga predvidoma naslednji dan pripravimo in pošljemo po elektronski pošti. Za sklenitev avtomobilskega zavarovanja se nato obrnete na nas preko telefona ali nas obiščete v pisarni.

   Izračun avtomobilskega zavarovanja vam lahko pripravimo tudi tako, da nam na email pošljete skenirano staro polico, vendar vam bolj priporočamo, da izpolnite spletni obrazec, saj na tak način pridobimo vse potrebne podatke, ki vplivajo na izračun. V kolikor se vseeno odločite, da nam pošljete zavarovalno polico, ne pozabite pripisati ali želite glede na obstoječe avtomobilsko zavarovanje kakšne spremembe.

   Enako nas lahko pokličete po telefonu tudi za informativni izračun. Pri tem je vsekakor priporočljivo imeti pri sebi staro zavarovalno polico, v kolikor ste ta avto že imeli zavarovan, da lahko vse potrebne podatke razberete iz nje, še posebej če gre tudi za kasko zavarovanje.

   Na podlagi vaših želja bomo nato za vas pripravili izračun avtomobilskega zavarovanja.