≡ Menu

Kasko zavarovanje

Kasko zavarovanje vas ščiti pred škodo, ki nastane na vašem vozilu Izračun avtomobilska zavarovanjain za katero ste sami odgovorni ali pa storilec ni znan (npr. vandalizem). Kasko zavarovanje se običajno sklepa za novejša vozila, veliko krat pa ga je pametno skleniti tudi za nekoliko starejši avtomobil.

Izpolnite izračun avtomobilskega zavarovanja in prihranite.

Zavarovalnice so oblikovale različne oblike kasko paketov. Polni kasko je sinonim za paket, ki običajno zajema največ kritij. Vsaka zavarovalnica ima svoje ime za takšen paket. Tako je pomembno, da izberemo takšen paket, ki zajema vsa kritja, ki jih pri svojem avtomobilskem zavarovanju želimo.

Zraven polnega kaska se lahko sklene tudi delni kasko, ki pomeni zavarovanje posamezne nevarnosti, kot je nalet divjadi, poškodovanje stekla ali ogledal itd. Delni kasko lahko sklenemo tudi samostojno.

Kasko zavarovanje avtomobila

Odbitna franšiza

Odbitna franšiza (F v tabeli) pomeni soudeležbo zavarovanca pri škodi do izbrane višine v % od novo nabavne vrednosti vozila. Zavarovanje se lahko sklene z naslednjimi odbitnimi franšizami: 0%, 1%, 2%, 4% ali 8%.

Bonus – malus

Prijava škode pri kasko zavarovanju vpliva na bonus, ki ga imamo pri zavarovanju. Na bonus vplivajo samo tiste škode, pri katerih je v tabeli oznaka B/M. Če škoda vpliva na bonus, izgubimo 3 premijske razred oz. 15%.

50% popust na kasko zavarovanje

V določenih primerih lahko dobimo tudi 50% popust na kasko zavarovanje. Pri različnih zavarovalnicah je to v primeru, ko vozilo kupimo preko določene leasing hiše in še nimamo 50% bonusa. 50% popusta boste prejeli, če vozilo kupite preko VBS leasing, NLB leasing, Summit leasing ali Micrat leasing. Višina popusta je odvisna od tega, koliko bonusa že imate. V primeru, da še nimamate bonusa, dobite 50% popusta. Če nekaj popusta že imate, dobite razliko do 50%.

Kasko zavarovanje in leasing

Kadar smo avto kupili s pomočjo leasinga, moramo za njega skleniti tudi kasko zavarovanje. Pri večini leasing pogodb je obvezno zavarovanje proti kraji. Večinoma izbiramo med možnostjo polni kasko ali minimalnim kaskom, ki mu dodamo zavarovanje pred krajo.

Izpolnite IZRAČUN ZA AVTOMOBILSKO ZAVAROVANJE in preverite ceno za svoje avtomobilsko zavarovanje.