Ob sklenitvi avtomobilskega zavarovanja pri zavarovalnici Triglav ste upravičeni do številnih ugodnosti s katerimi si lahko znižate premijo za avtomobilsko zavarovanje. Dodatne ugodnosti in nižjo ceno pa pridobite s sklenitvijo večih kritij za AO in kasko zavarovanje. Spodaj najdete opise teh paketov in popust za avtomobilsko zavarovanje, ki ga s tem dobite.

Na voljo je 5 paketov:

  • Mali paket – sklenitev AO in AO+ zavarovanja vam prinese 5% popust.
  • Veliki paket – zraven AO in in AO+ sklenete tudi splošni avtomobilski kasko in dodatna kritja za krajo avtomobila in elementarne nesreče – 10% popusta.
  • Comfort paket – Velikemu paketu prištejte še avtomobilsko asistenco Comfort in pridobili boste popust za avtomobilsko zavarovanje v višini 15%
  • Comfort plus paket – Od paketa Comfort se razlikuje v tem, da je tukaj všteto tudi nezgodno zavarovanje in pravna zaščita. Splošni avtomobilski kasko se sklene brez odbitne franšize, pri tem pa je popravilo pri kasko zavarovanju prepuščeno izbiri zavarovalnice. Popust je v višini 17%.
  • Veliki plus paket – od comfort paketa se razlikuje po tem, da ne zajema nezgodnega zavarovanja in pravne zaščite, kasko zavarovanje se lahko sklene tudi z odbitno franšizo, všteta pa je avtomobilska asistenca Plus. Popust na zavarovanje je 17%.

Pri tem je dobrodošlo to, da se paketni popust obračunava na vsa avtomobilska zavarovanja. Bolj ko boste povečali število kritij, višji paketni popust boste prejeli in sorazmerno plačali manj za zavarovanje.

Pri zavarovalnici Triglav imajo v januarju in februarju akcijo pri avtomobilskih zavarovanjih, pri katerih lahko dobite cenejšo vinjeto. Akcija je namenjena tako novim kakor tudi starim zavarovancem zavarovalnice, pri tem pa se nagrada nekoliko razlikuje.

Če boste sklenili novo avtomobilsko zavarovanje in bo vaša premija za zavarovanje višja od 200€, boste dobili bon za 40€, ki ga boste lahko unovčili v trgovinah Merkator za nakup nove letne vinjete. Če pa bo vaša premija med 40 in 200€, boste prejeli bon za vinjeto za 20€.

Pri obnovah avtomobilskega zavarovanja je nekoliko drugače. Ob sklenitevi katerega koli avtomobilskega paketa pri zavarovalnici Triglav (Mali, Veliki, Veliki plus, Comfort, Comfort plus), boste prejeli bon za 20€. Če se ne boste odločili za nobenega izmed njih, pa boste prejeli bon za Merkator v vrednosti 10€.

Pogoj za pridobljeni bon je vsaj sklenitev avtomobilskega zavarovanja AO. Če ste pri tem uveljavljali kakšno drugo akcijo, kot je financiranje preko lizing hiše, niste upravičeni do bona. Akcija traja do 31.1.2014, bon za cenejšo vinjeto pa lahko izkoristite do 15.2. 2014.

Zavarovalnica Tilia je spremenila kasko pakete. Od sedaj naprej lahko kot normalno kasko zavarovanje izbirate med dvema paketoma in sicer Popolni in Osnovni kasko. Pregled kritij in primerjavo med paketoma najdete na strani kasko zavarovanje.

Prav tako se je nekoliko spremenilo obravnavanje škode pri zavarovanju parkiršče, kjer je krito poškodovanje vozila s strani drugega neznanega vozila. Pri polnem kasko je prva škoda v letu brez odbitne franšize, pri drugi in tretji škodi v enem letu pa se plača odbitna franšiza 75€. Na leto je možno koristiti tri škode iz parkirišča in vandalizma, pri ostalih škodah ni omejitev.

Na prvi strani si lahko naročite izračun avtomobilskega zavarovanja za zavarovalnico Tilia.

Odkup prve škode pri avtomobilskem zavarovanju je zelo koristno doplačilo, ki ga lahko sklenemo tako pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, kakor tudi pri kasko zavarovanju.

Tega doplačila ne ponujajo vse zavarovalnice, tako da do sedaj za odkup škode mogoče še niste slišali. Spodaj najdete več informacij o tem, tako da lahko svojega agenta povprašate o tem.

V primeru škode pri AO ali kasko zavarovanju izgubimo tri premijske razrede oz. 15% bonusa. Zaradi tega bomo drugo leto plačali več za avtomobilsko zavarovanje. Z odkupom prve škode si zagotovimo, da za prvo škodo ne izgubimo bonusa. Tako bomo naslednje leto ostali v enakem premijskem razredu ali celo napredovali, saj se bo štelo, kot da škode nismo imeli.

Cena za odkup prve škode

Cena za odkup škode je odvisna od premiskega razreda, ki ga imamo in od moči motorja. Pri močnejših avtomobilih je odkup škode zato nekoliko dražji, kot pri avtomobilih nižjega in srednjega razreda. Takšna razporeditev je tudi logična, saj bomo v primeru izgube bonusa pri močnejšem avtomobilu naslednje leto plačali bistveno več.

Kljub temu pa je lahko cena za odkup prve škode za premijske razred od 14. do 10. kar visoka, zato se v teh primerih le redki odločajo za sklenitev. Nižji premijski razred, ko imamo, nižja je cena. V primijskem razredu 4, kjer je 50% bonusa ali nižjem je tako cena za AO odkup prve škode samo cca. 15€. Pri tako nizkem premijskem razredu je sklenitev vsekakor priporočljiva. Za kasko zavarovanje je cena malenkost višja, od 20€ naprej.

Pri izpolnjevanju informativnega izračuna za avtomobilsko zavarovanje za doplačilo odkupa prve škode samo označite to možnost in pri poslanem izračunu vam bomo upoštevali to doplačilo. V kolikor boste označili, da gre za prvo zavarovanje, vam odkupa ne bomo upoštevali in vam to tudi označili ali vas obvestili po telefonu.

Na prvi strani smo za vas pripravili informativni izračun avtomobilskega zavarovanja, ki ga lahko izpolnite v nkaj minutah in izračunali vam bomo ceno za avtomobilsko zavarovanje.

Še posebej, ko razmišljamo o novem avtomobilu, si je priporočljivo naročiti izračun, saj na tak način lažje ugotovimo, koliko denarja potrebujemo še za zavarovanje avtomobila. Včasih naredijo prodajalci avtomobilov posebno akcijo in je AO in kasko zavarovanje za prvo leto že vključeno v ceno avtomobila, v nekaterih drugih primerih pa nam nudijo poseben popust na zavarovanje.

Informativni izračun avtomobilskega zavarovanja dobite na vpisan elektronski naslov v 24 urah in nekatere naše stranke so na tak način prihranile tudi po 100€ in več za avtomobilsko zavarovanje z enakimi ali boljšimi kritji. Izračun vam bomo pripravili za zavarovalnico Tilia. V kolikor imate kakšno vprašanje nas lahko kontaktirate tudi preko telefona ali elektronske pošte ali nam podatke za izračun zavarovanja posredujete na tak način.

Na strani Generali zavarovalnica smo zbrali nekaj osnovnih informacij o avtomobilskem zavarovanju, ki ga lahko sklenete pri zavarovalnici Generali. Tako lahko preverite nekatere popuste, ki jih dobite pri tej zavarovalnici in druge ugodnosti, ki ste jih deležni s strani zavarovalnice Generali. Glede na to, da zavarovalnica cel čas pripravlja določene akcije, je priporočljivo zadnje akcije preveriti tudi na njihovi strani.

S kolikor vas zanima kasko zavarovanje pri zavarovalnici Generali si lahko prav tako nekaj osnovnih podatkov preberete na strani ali obiščete objavo Kasko zavarovanje pri Generali zavarovalnici in preverite kritja za polni kasko in več o delnih kombinacijah.

Pri zavarovalnici Generali lahko sklenete različne oblike ali kombinacije kasko zavarovanja. Tako si lahko vsak oblikuje takšno kasko zavarovanje, ki mu najbolj ustreza.

Polno kasko zavarovanje

Osnova pri Generali kasko zavarovanju je polni kasko, ki mu lahko priključite tudi nekatere kombinacije in s tem povečate število kritij. Polni kasko zajema naslednja kritja: prometna nezgoda, potres, padec ali udarec kakega predmeta, požar, vihar, toča, snežni plaz, eksplozijo , razen jedrske eksplozije, nenadno zunanje toplotno delovanje ali kemično delovanje, direkten udar strele, zemeljski plaz, padec zračnega vozila, zlonamerna ali objestna dejanja tretjih oseb, poškodovanja tapeciranih delov vozila ob nudenju pomoči ponesrečencem v nesreči, poplava, namerna poškodovanja zavarovanih stvari, zaradi preprečitve večje škode, škodo pri demonstracijah ali manifestacijah.

Delne kasko kombinacije

Polnemu kasku lahko dodate tudi delne kombinacije. Zraven standardnih delnih kombinacij za stekla, ogledala, svetlobna telesa, dvijad in škodo na parkirišču je pri kasko zavarovanju pogosto zavarovanje tudi proti kraji vozila.

Zraven tega zavarovalnica Generali ponuja tudi zavarovanje proti kraji ključev in registrskih tablic, ki zajema menjavo ključavnice, izdelavo novih tablic in osebnih dokumentov.

Ena izmed bolj poznanih ugodnosti pri Generaliju je tudi vrnitev dela kasko premije, če v zavarovalnem letu niste imeli škode. V tem primeru dobite vrnjeno 10% premije za kasko zavarovanje.

Vsaka zavarovalnica oblikuje več paketov pri kasko zavarovanju in tako je tudi pri Adriatic Slovenici. V kolikor bi radi sklenili kasko zavarovanje so za vas pripravili štiri različne kasko pakete, ki si jih lahko izberete glede na svoje preference.

  1. Mini paket
  2. Osnovni paket
  3. Veliki paket
  4. Super paket

Razlage paketov najdete na strani za avtomobilsko zavarovanje pri Adriatic Slovenici.

Mini kasko paket predstalja zavarovanje avtomobilske odgovornosti, zavarovanje voznika in dodatne delne kombinacije za kasko zavarovanje. Takšen paket se običajno sklene za avtomobile starejše od 7 let.

Kakšno kasko zavarovanje boste izbrali je odisno od večih faktorjev, ljudje pa jim dajejo različno pomembnost. Preverite pakete in ceno za osnovni in kasko zavarovanje in se na podlagi teh informacij odločite kakšno zavarovanje je primerno za vas.

V kolikor vas zanima avtomobilsko zavarovanje pri zavarovalnici Adriatic Slovenica obiščite podstran in se seznanite z vsemi ugodnostmi, ki jih ponuja zavarovalnica.

Zraven vse ugodnosti, ki so naštete na strani, lahko pri zavarovalnici AS sklenete tudi samostojno polico za mlade voznike. Tako lahko mladi izbirajo med polico za avtomobilsko zavarovanje pri Adriatiku ali za vozil, ki so zavarovana pri drugih zavarovalnicah.

Prav tako lahko izbirate med dvema oblikama avtomobilske asistence za pomoč na cesti. Osnovna avto asistenca je namenjena manjšim okvaram, medtem ko Maksi asistenca nudi številne ugodnosti pri okvari ali poškodovanju vozila doma in v tujini.

Na strani si lahko pogledate tudi v katerih primerih ste upravičeni do posebnega popusta pri zavarovanju. Vsaka zavarovalnica ima kar nekaj možnosti za popuste, tako da je priporočljivo, da o tem vprašate svojega agenta pri sklepanju avtomobilskega zavarovanja.